Nieuws

Nieuwe iPhone 5S leest je vingerafdruk

De nieuwe iPhone heeft een homeknop die eigenlijk een kleine vingerafdruklezer is. Je kan je telefoon ontgrendelen met je vinger.

De nieuwe iPhone heeft een homeknop die eigenlijk een klein aanraakscherm is dat je vingerafdruk kan lezen. Je kan je telefoon ontgrendelen met je vinger.

De nieuwe home-button is capacitief. Dat is dezelfde technologie die achter normale aanraakschermen zit en werkt met elektrische geleiding van je vinger. Hij is 170 microns dun en heeft een resolutie van 500ppi en kan scannen in 360 graden. Dat wil zeggen dat je je vinger niet noodzakelijk recht moet houden.

Biometrie, zoals een vingerafdruk, is eigenlijk niet zo’n goed wachtwoord. Want die vingerafdruk moet nog altijd gedigitaliseerd worden. En die gedigitaliseerde vorm is altijd dezelfde. En als die gedigitaliseerde vorm ooit gecompromiteerd wordt, kan je geen nieuw wachtwoord aanmaken. Je kan immers geen nieuwe vinger aanmaken.

Vandaar dat Apple een aantal extra strenge beveiligingsmaatregelen heeft getroffen. Zo wordt de vingerafdruk enkel lokaal op het toestel opgeslagen. Er gaan geen gegevens van naar de cloud. Alles wordt geregeld in een speciaal onderdeel van de centrale processor van het toestel. Dat zou het gevaar op een gecompromiteerd wachtwoord toch moeten verminderen.

Door iPhones beter te vergrendelen zou er meteen ook een halt moeten komen in het aantal iPhonediefstallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business