Nieuws

Falende updates Microsoft geven Office-gebruikers grijze haren

Voor de derde maand op rij zorgen falende Microsoft-updates voor problemen en moet het bedrijf de boosdoeners weer intrekken.

De updateronde voor september, alias Patch Tuesday, krijgt een lelijk staartje, nadat een stabiliteitsupdate voor Office 2013 meer kwaad dan goed deed, zo schrijft Computerworld woensdag.

Update KB2817630 (link naar 32-bit en 64-bit) moest verschillende bugs repareren in SharePoint Server, Lync en Microsoft Excel, maar zorgde er tegelijk voor dat de mappenstructuur in Outlook 2013 niet meer te zien was.


Een gebruiker van het SANS Internet Storm Center toont het probleem in Outlook 2013

Outlook 2013 blindgeslagen
In een snel lang wordende forumpost melden gebruikers dat verwijdering van de update het probleem weer oplost. Microsoft zou de update inmiddels weer hebben teruggetrokken uit zijn updatekanalen, maar heeft nog geen toelichting gegeven voor het probleem.

En dat is niet het enige updateprobleem dat IT-beheerders en Windows-gebruikers deze maand hoofdpijn bezorgt. Volgens Infoworld zorgen nog eens vijf andere patches (KB 2810009, KB 2760411, KB 2760588, and KB 2760583) bij verschillende gebruikers voor problemen.

[related_article id=”161920″]

De patches maken onderdeel uit van twee veiligheidsbulletins (MS13-072 en MS13-073), bedoeld om "belangrijke" kwetsbaarheden te repareren in recente versies van Office (2003, 2007, 2010).

Ellendige woensdag volgt op Patch Tuesday
Als gebruikers de updates willen doorvoeren en hun computer herstarten, bieden de updates zichzelf opnieuw ter download aan alsof er niets is gebeurd. Het probleem lijkt alleen voor te komen bij gebruikers van Office 2007, maar doet zich blijkbaar op verschillende versies van Windows voor.

De updateblunder staat niet op zichzelf, omdat geen enkele Patch Tuesday in de afgelopen paar maanden zonder problemen is verlopen. In juli moest Microsoft uitrukken voor een mislukte veiligheidspatch voor WMV-runtime en in augustus zorgde een update voor Windows Server er voor dat Active Directory Federation Services (ADFS) ophielden met werken.

In april was het ook al eens flink raak, toen een rotte patch voor Windows 7 gebruikers over de hele wereld in de problemen bracht, met de gevreesde BSOD-schermen tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business