Nieuws

Google en Intel presenteren Chromebooks met Haswell-hart

Google zet een nieuwe lichting Chromebooks voor het voetlicht tijdens Intels Developer Forum 2013, met energiezuinige Haswell-processoren. Zal het prijskaartje net zo laag blijven?

De Amerikaanse zoekmachine gebruikt Intels jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie om zijn nieuwe Chromebooks te presenteren, en dat is vooral omdat de laptops zijn uitgerust met Intels Core-processoren van de vierde generatie, alias Haswell.

Haswell staat voor langer batterijleven en dat is goed te zien bij de nieuwe Chromebooks die deelnemende fabrikanten tijdens IDF presenteren. HP zegt dat zijn nieuwe Chromebook 14, opvolger van de Pavillion Chromebook, een theoretische accuduur heeft van 9,5 uur, terwijl de New Acer Chromebook op 8,5 uur blijft steken.

Voor beide toestellen betekent dit tenminste een verdubbeling van de accuduur die hun voorgangers konden aantekenen.

[related_article id=”158901″]

Het aantal fabrikanten dat een Chromebook in zijn assortiment heeft, groeit gestaag. Naast Acer en HP, die nieuwe modellen presenteren, worden nu ook nieuwkomers Asus en Toshiba vermeld als Chromebook-fabrikant.

Er zijn echter nog geen details bekend van deze modellen en we weten nog niet hoe de nieuwe toestellen er uit zullen zien. Ook Lenovo en Samsung hebben in het verleden Chromebooks uitgebracht.

Ook is het nog niet bekend of de aanwezigheid van Haswell-processoren de prijs omhoog zullen jagen. Intel heeft volgens PC World al aangegeven dat in de toekomst laptops met Chrome OS zullen verschijnen die draaien op de nieuwe generatie Atom-processoren, alias Bay Trail.

De huidige modellen van Acer, Samsung en HP zijn in Nederland te koop voor prijzen tusen de 269 en 329 euro, maar zijn nog niet beschikbaar in België.

Google werkt al een paar jaar aan de Chromebook, betaalbare laptops die draaien op het cloudbesturingssysteem Chrome OS en een flinke dot gratis cloudopslag bieden bij Google Drive.

Sinds vorig jaar is de interesse in de toestellen langzaam gegroeid, deels omdat Chrome OS langzaamaan volwassen is geworden. Google zet sinds kort flink in op een nieuwe categorie desktopapps voor zijn Chrome-browser, met offline functionaliteit en toegang tot randapparatuur.

Als je wilt weten hoe het is om te werken met een Chromebook, lees dan onze recensie van de Samsung Chromebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business