Nieuws

Telenet wil Netflix voor zijn met Rex en Rio

Om de komst van Netflix in België voor te zijn, lanceert Telenet een eigen on-demanddienst waarbij je voor een vast bedrag onbeperkt kan kijken.

Het succes van Netflix is blijkbaar Telenet niet ontgaan. De kabelmaatschappij lanceert nu een eigen on-demanddienst waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kan kijken.

Het nieuwe aanbod krijgt de naam Rex en Rio – genoemd naar twee bioscopen die ooit in hun thuisstad Mechelen hebben gestaan. Het verschil tussen de twee zit in het aanbod: Rex staat voor een bibliotheek van Vlaamse films en tv-series, plus shows, documentaires en kinderprogramma"s. Dit wordt aangevuld met twintig themazenders. Kies je voor Rio, dan kan je bovendien kijken naar internationale series en films. 

[related_article id=”160734″]

Bij Rio gaat het onder andere om prestigieuze reeksen van HBO. Afleveringen van deze reeksen zullen reeds enkele dagen na hun uitzending in de V.S. via Telenet te zien zijn. Dat is spek voor de bek voor liefhebbers van reeksen als Game of Thrones of The Newsroom. Voor het overige bevat Rio hetzelfde als Rex.

In tegenstelling tot het bestaande video-op-aanvraagdienst van Telenet, betaal je niet per stuk maar wel per maand. Rex kost 14,95 euro en Rio 24,94 euro per maand.

Dat model lijkt heel hard op die van Netflix, de VOD-dienst die in de Verenigde Staten heel wat abonnees heeft afgesnoept van de traditionele tv-aanbieders. Netflix is nog maar vorige week in Nederland gelanceerd en mogelijk komt de dienst naar België. De timing van de lancering van Rex en Rio is dan wellicht geen toeval. Officieel is Rex en Rio beschikbaar vanaf 23 september.

Rex en Rio deelt nog een eigenschap met Netflix: het is niet gebonden aan een toestel. Ook bij Telenet kan je van het aanbod genieten op mobiele toestellen (via de Yelo-app), naast via de Telenet-decoder. Een positief punt is dat meerdere mensen met hetzelfde abonnement tegelijkertijd van Rex of Rio gebruik kunnen maken. Een abonnement hangt ook niet vast aan een locatie; er kan ook worden gekeken via Telenet-hotspots. Later volgt er een update waarmee het mogelijk wordt om films en series te downloaden, zodat ze te bekijken zijn op plaatsen zonder internetverbindingen, zoals op een trein of vliegtuig.

Wat wel in schril contrast staat met Netflix is de prijs, want die ligt bij Telenet substantieel hoger dan de 7,99 euro van Netflix. Het aanbod van Netflix is echter minder actueel dan wat Rex en Rio beloven. HBO-afleveringen zal je er niet op vinden, noch recente films.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business