Nieuws

Hackers verzamelen prijzenpot voor wie vingerafdruklezer iPhone 5S kraakt

Nu Apples iPhone 5S bijna in handen komt van consumenten, bieden hackers een groeiend prijzengeld voor wie de vingerafdrukscanner kan hacken.

Apples iPhone 5S heeft een vingeafdrukscanner die nu ook het lijdend voorwerp is van een wedstrijd die door hackers is gestart. Ze zamelen prijzengeld in voor de eerste persoon die de biometrische vergrendeling kan hacken.

Iedereen die wil bijdragen aan de beloning kan zijn naam bij op de lijst zetten op istouchidhackedyet.com. Het totaalbedrag groeit met elk uur.

[related_article id=”158256″]

Voorlopig staat de teller al op 2800 en enkele bitcoins, wat flessen whiskey en een ‘een vuil seksboek’. Wie eraan wil toevoegen, moet zijn bedrag tweeten met de hashtag #istouchidhackedyet.

De nieuwe iPhone heeft een homeknop die eigenlijk een klein aanraakscherm is dat je vingerafdruk kan lezen. Je kan je telefoon ontgrendelen met je vinger.

De nieuwe home-button is capacitief. Dat is dezelfde technologie die achter normale aanraakschermen zit en werkt met elektrische geleiding van je vinger. Hij is 170 microns dun en heeft een resolutie van 500ppi en kan scannen in 360 graden. Dat wil zeggen dat je je vinger niet noodzakelijk recht moet houden.

Biometrie, zoals een vingerafdruk, is eigenlijk niet zo’n goed wachtwoord. Want die vingerafdruk moet nog altijd gedigitaliseerd worden. En die gedigitaliseerde vorm is altijd dezelfde. En als die gedigitaliseerde vorm ooit gecompromiteerd wordt, kan je geen nieuw wachtwoord aanmaken. Je kan immers geen nieuwe vinger aanmaken.

Dus eens de technologie achter de vingerafdrukscanner gehackt is, is de vingerafdrukbescherming dus zinloos. Want eens hackers je vingerafdruk achterhalen, kan je nooit meer je wachtwoord veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business