Nieuws

Mythische M7-processor in iPhone blijkt echt een mythe

iFixit heeft de iPhone 5S uit elkaar gedraaid en vond daarbij geen enkel spoor van de coprocessor M7. Dat doet hen vermoeden dat deze gewoon geïntegreerd is in de processor A7.

De lieden van iFixit hebben als een van de eerste een nieuwe iPhone 5S in handen gekregen. En die geven ze dezelfde behandeling als eender welk ander stuk technologie: een volledige ontleding. De iPhone blijkt een speciaal geval omdat het toestel een ander verhaal vertelt dan de marketingafdeling van Apple.

Tijdens de voorstelling van de iPhone 5S onthulde Apples grote baas van de marketing een nieuwe coprocessor, de M7. Deze chip is volgens Apple ontworpen om continu en supersnel gegevens van de bewegingssensorente verwerken, zodat een heleboel nieuwe fitnessapps zouden mogelijk zijn.

Tijdens het evenement wekte Schiller de indruk dat de M7 een aparte chip is in de iPhone 5S en een grafische voorstelling op een van zijn dia’s versterkte die indruk nog meer.

[related_article id=”158256″]

(Bron: Apple)

Bij een ontleding van de iPhone 5S zou je dan een aparte processor verwachten. Maar neen hoor, er is geen aparte M7-chip te vinden in de nieuwe iPhone 5S.

(Bron: iFixit)

(Bron: iFixit)

 

“Misschien staat de M voor ‘magisch’, want hij is er niet, luitjes”, schrijft Miroslav Djuric, de chief information architect van iFixit aan ZDNet. “De mythische M7 is hoogst waarschijnlijk een combinatie van componenten die bewegingen detecteren en de gegevens ervan verwerken en niet een echte aparte chip zoals Apple liet uitschijnen in de aankondiging van vorige week.”

“Schrijf het maar toe aan de marketing”, zei hij.

In de nieuwe iPhone 5S ontdekte het team van iFixit wel nog interessante hardware. Ze vonden een dual-core A7 op de ARM v8 64-bit instruction set en naar iFixit vermoedt 1GB ram. Ze zagen ook een Qualcomm MDM9615M LTE modem en een WTR1605L transceiver. De 1,5 micron pixel pitch iSight camera is een nieuwe, tot nu toe onvertoonde sensor van Sony.

(Bron: Apple)

De iPhone 5S bevat een Murata wifimodule die volgens iFixit een Broadcom BCM4334 bevat. Interessant om vermelden is dat deze chipset de nieuwe gigabit 802.11ac wifistandaard niet ondersteunt.

iFixit geeft alle toestellen ook een scoren op tien die aangeeft hoe makkelijk het te repareren is. De iPhone 5S haalt een zes. De batterij zou bij deze telefoon zelfs vrij eenvoudig te vervangen zijn. De slechte punten komen van de schroeven met vijf lobben en het feit dat het scherm één monolithisch geheel is, wat de reparatie kostelijk maakt.

appleiphoneiphone 5sm7nieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals