Nieuws

Gratis mediaspeler VLC brengt grote update uit

VLC 2.1.0 is een grote update van de populaire mediaspeler. Er is gesleuteld aan de geluidsweergave, de hardware-ondersteuning en voorbereiding op Ultra-HD.

VLC Media Player is een van de meest bekende gratis downloads voor pc, Mac en Linux. Het is vooral zo handig omdat alle nodige codecs er meteen zitten ingebakken en dat het programma dvd’s kan afspelen, iets wat de standaardmediaspeler in de nieuwste Windows bijvoorbeeld niet kan.

Als belangrijkste nieuwigheid halen de makers een volledig hertekende audiokern aan. Dat staat toe dat het volume en het hardwarebeheer makkelijker moet verlopen. Er is ook gesleuteld aan de ondersteuning van mobiele platformen zoals iOS, Android en Windows RT. Voor Windows RT en Windows 8.1 zit er nog een Metro-app in de pijplijn. Die moet dit jaar nog uitkomen.

Je hebt allicht nog geen 4K-scherm, maar VLC is er al wel klaar voor. Als je dus films in ultrahoge resolutie wil bekijken, ben je alvast softwarematig voorbereid met VLC.

Op de site van VLC kan je alle nieuwigheden in VLC 2.1.0 nalezen en meteen ook de nieuwe versie downloaden. Updaten naar 2.1.0 via de updater in een oudere versie van VLC lukt nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business