Nieuws

Welke websites zijn de meest bezochte ter wereld?

Google en Facebook voeren een hardnekkige strijd om de titel van 's werelds populairste website. Maar in sommige landen moeten ze andere laten voorgaan.

In het algemeen voeren Google en Facebook een hardnekkige strijd om de titel van populairste website. Maar dat is niet in alle landen het geval.

Een recente analyse van de data van Alexa door het Oxford Internet Institute concludeerde dat Google de meest bezochte website is in het grootste deel van Europa, Noord-Amerika en Oceanië. Facebook daarentegen is de meest bezochte website in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, evenals een groot deel van de Spaanstalige Zuid-Amerika.

Een gedetailleerde blik laat echter zien dat Google de echte wereldwijde winnaar is. De kracht van Google op het internet wordt namelijk duidelijk als we kijken naar de tweede meest bezochte website in elk land . Onder de 50 landen die Facebook laten zien als de meest bezochte bezochte website, hebben 36 van hen Google als de tweede meest bezochte, en de resterende 14 landen lijst YouTube ( momenteel eigendom van Google ) .

De grootste uitzondering hierop is China. Daar bemant de Chinese zoekmachine Baidu de toppositie. Dat komt deels omdat Google zich begon terug te trekken uit China in 2010 als reactie op de Chinese censuur. Veel bezoek werd door de Chinese overheden van Google naar Baidu getransfereerd. Dat hielp natuurlijk bij hun doorbraak, al is Baidu ook het populairst in Zuid-Korea.

Helft naar Google


Vanuit een mondiaal perspectief is Google is de meest bezochte website ter wereld, met meer dan een miljard mensen goed voor de helft van de totale internetpopulatie. Baidu is tweede, dankzij China en de grote internetpopulatie van Zuid-Korea. Terwijl Facebook op de derde plek komt. 

[related_article id="158901"]

In de rest van de wereld blijft Yahoo nummer één in Japan en Taiwan. In Rusland is de Yandex zoekmachine dan weer het populairst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business