Nieuws

Facebook-leden kunnen zich niet meer verstoppen

Facebook-leden kunnen zich voortaan niet meer verstoppen voor buitenstaanders die hen opzoeken. Deze ingreep lijkt erg van tel voor sollicitanten.

F [related_article id=”158578″] acebook-leden kunnen zich voortaan niet meer verstoppen voor anderen die hen opzoeken. Het gaat om een privacy functionaliteit (onder de naam "Who can look up your Timeline by name") die is stopgezet. Deze mogelijkheid werd, volgens Facebook zelf, slechts door een "klein percentage" van de Facebook-leden ingeschakeld.

Het was Michael Richter, de chief privacy officer van Facebook, die in een mededeling meegaf dat de "Who can look up your Timeline by name"-functionaliteit is verwijderd. Dit  betekent dus dat het profiel van iemand met een account op Facebook nu openbaar kan worden bekeken door anderen, zolang dat zij de naam van de gebruiker intypen in de Facebook-zoekbalk.

Michael Richter argumenteerde dat deze ingreep nodig was om de Facebook seach-functionaliteit te verbeteren. Die kwam, volgens hem, door het gebruik van de "Who can look up your Timeline by name"- nogal onsamenhangend over. 

De ingreep van Facebook is onder meer van belang voor zij die naar een job solliciteren. Uit recent onderzoek het OPP, een Britse specialist in bedrijfspsychologie, blijkt dat 56 procent van de werkgevers het betreffende Facebook-profiel van een kandidaat opzoekt. Sollicitanten denken dus best eerst maar even na vooraleer ze hun hebben en houden delen op Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business