Nieuws

Samsung ontwikkelt eigen mobiele 64-bit processor

Samsung heeft onthuld dat het aan een eigen 64-bit processor voor mobiele toestellen werkt. Ook plooibare schermen staan op de planning.

Na Apple is Samsung de volgende in rij om zijn mobiele toestellen van een 64-bit processor te voorzien. De fabrikant heeft die plannen onthuld tijdens de Samsung Analyst Day in Seoul.

De ontwikkeling gebeurt in twee stappen. Samsung werkt in eerste instantie aan een 64-bit processor die is gebaseerd op een ARM-architectuur, maar zal vervolgens ook een eigen aangepast ontwerp op de markt brengen.

[related_article id=”161563″]

“Tot drie maanden geleden vroegen veel mensen zich af waarom je 64-bit nodig hebt in een mobiel toestel,” aldus Stephen Woo, hoofd van System LSI bij Samsung Electronics. “Nu denk ik dat niemand die vraag nog stelt, maar dat ze willen weten wanneer ze het zullen krijgen.”

Apple kwam in september als eerste met een smartphone op de markt die op een 64-bit processor draait. De A7-processor zit zowel in de iPhone 5s en de nieuwe iPad Air en is gebaseerd op een ARM-architectuur, die verder werd geoptimaliseerd door Apple.

Woo gaf geen indicatie van wanneer Samsung plant om het eerste toestel met een 64-bit processor op de markt te brengen, maar eerder kwamen er wel al geluiden uit het Zuid-Koreaanse kamp dat er wordt gemikt op de volgende generatie Galaxy-telefoons.

Samsung had het tijdens de Analyst Day ook nog over schermen. De fabrikant wil in 2014 smartphoneschermen met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels op de markt brengen en mikt voor 2015 zelfs op een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.  Nog in 2015 hoopt Samsung ook de eerste smartphones met een plooibaar scherm te introduceren. Vorige maand heeft het reeds de eerste telefoon met een gebogen scherm gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business