Nieuws

iPad mini Retina nu beschikbaar in Apple Store

Apple is op zijn website gestart met het accepteren van bestellingen voor de nieuwe iPad mini met retinascherm.

Apple is via zijn online winkel gestart met het accepteren van bestellingen voor de nieuwe iPad mini met retinascherm.

De iPad mini met retinascherm werd samen met de iPad Air gelanceerd tijdens een evenement eind oktober, maar het was nog niet duidelijk wanneer de kleine Apple-tablet in verkoop zou gaan. Apple liet enkel los dat hij “later in november” zou verschijnen.

[related_article id=”158256″]

De iPad mini met retinascherm is in twee verschillende kleuren (spacegrijs of zilver) en vier verschillende opslagcapaciteiten beschikbaar: 16 GB, 32 GB, 64 GB of 128 GB. Daarnaast kan je nog kiezen voor een model met enkel wifi of een model met wifi en mobiel internet.

Afgezien van het formaat, beschikt de iPad mini met retinascherm over nagenoeg dezelfde specificaties als de iPad Air. Dat betekent dezelfde schermresolutie (2.048 x 1.536 pixels), dezelfde 64-bit A7-processor, dezelfde 5 megapixelcamera en een gelijkwaardig batterijleven van – volgens Apple – 10 uur.

De startprijs voor het wifi-model met 16 GB is 389 euro. Wil je ook mobiel internet, dan start je op 509 euro. Apple belooft op zijn website dat de iPads binnen vijf tot tien werkdagen zullen worden verzonden. De verzending is gratis. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de iPad mini met retinascherm bij andere (web)winkels beschikbaar zal zijn. Tijdens de voorbije weken was er al sprake van een mogelijk tekort in de voorraad, vanwege problemen met de productie van het 7,9-inch retinascherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business