Nieuws

Base, Belgacom en Mobistar krijgen 800 MHz-licentie voor 4G

Het BIPT heeft de 800 MHz-veilig succesvol afgesloten. De drie geveilde loten hebben de overheid een totale opbrengst van 360 miljoen euro opgebracht.

Base, Belgacom en Mobistar hebben elk 120 miljoen euro neergeteld voor een vergunning om gebruik te mogen maken van de 800 MHz-band.

De Belgische regulator voor de postdiensten en de telecommunicatie (BIPT) had op 14 augustus 2013 een oproep gedaan om deel te nemen aan de 800 MHz-veiling, waarbij drie vergunningen zouden worden verloot.

De drie operatoren kwamen als enige kandidaten naar voren, waardoor er geen biedstrijd aan te pas kwam en ze elk het minimumbedrag van 120 miljoen euro hebben betaald. De totale opbrengst van de veiling voor de overheid bedraagt daardoor 360 miljoen euro.

Elke operator krijgt twee blokken van 10 MHz, tussen 791 en 862 MHz. Dat spectrum mogen ze gedurende een periode van 20 jaar gebruiken en moet dienen voor de verdere uitrol van hun respectievelijke 4G-netwerken. De 800 MHz is met name geschikt voor de binnenhuisbedekking en de bedekking van landelijke gebieden.

Aan het lot dat naar Mobistar is gegaan, hangt de extra voorwaarde vast om binnen een termijn van drie jaar ten minste 98 procent van de gezamenlijke bevolking te bereiken van de gemeenten waar voorlopig nog geen enkele operator toereikende 3G-dekking heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business