Nieuws

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store

Met de nieuwe installer moeten ook minder ervaren gebruikers in staat zijn om de custom ROM van CyanogenMod op hun Androidtoestel te installeren.

Een alternatieve firmware kan je Androidtoestel weer nieuw leven in blazen, maar zo’n custom ROM zelf installeren, is voor de minder ervaren gebruiker vaak een brug te ver. Cyanogen, het bedrijf achter de populaire alternatieve Androidfirmware CyanogenMod, heeft daarom een installer uitgebracht waarmee die installatie heel wat toegankelijker wordt.

Momenteel werkt de installer wel nog maar op een klein aantal toestellen, waaronder de Google Nexus-toestellen (behalve de Nexus 5), enkele modellen uit de Samsung Galaxy-lijn en de HTC One. Daarnaast heb je ook een pc met Windows Vista of hoger nodig om de bijhorende software op te installeren. Een versie voor Mac OS X is in de maak.

[related_article id=”161563″]

Nadat je de installer hebt geïnstalleerd, moet je een aantal stappen doorlopen om de alternatieve firmware op je toestel te installeren. Het gaat meer bepaald om CyanogenMod 10.2 M1, een versie die is gebaseerd op Android 4.3. Cyanogen werkt ondertussen ook al aan een versie die is gebaseerd op Android 4.4, maar blijft 10.2 voorlopig nog onderhouden.

Het installeren van een custom ROM is natuurlijk nooit zonder risico. Voordat je met de CyanogenMod Installer aan de slag gaat, neem je beter eerste een kijkje op de wiki. Zorg zeker dat je een back-up hebt gemaakt en dat je toestel volledig is opgeladen, vooraleer je aan de installatie begint.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business