Nieuws

iPad mini Retina uit elkaar gehaald: dit zit er in

iFixit heeft de nieuwe iPad mini met retinascherm uit elkaar gehaald en onthult welke onderdelen er onder de motorkap aanwezig zijn.

Het team van iFixit heeft naar goede gewoonte de nieuwe iPad mini met retinascherm aan een destructieve review onderworpen. De nieuwe Apple-tablet werd volledig uit elkaar gehaald, waardoor we ons een beter beeld kunnen vormen van de gebruikte onderdelen.

Het retinascherm komt van LG en wordt aangedreven door een Parade DP675 LCD-driver, vergelijkbaar met de DP655 die we in de iPad Air terugvinden. De Broadcom BCM5976 touchscreen-controller is dezelfde als in de iPad Air, iPhone 5 en iPhone 5s.

[related_article id=”158256″]

De nieuwe iPad mini is iets dikker geworden en dat is te wijten aan de grotere batterij. Die heeft een capaciteit van 24,3 Whr (3,75 V, 6.471 mAh), ten opzichte van 16,3 Whr in het vorige model. Toch belooft Apple nog altijd dezelfde 10 uur batterijleven. De extra energie gaat vermoedelijk naar het nieuwe scherm.

Kijken we naar de gebruike chips, dan blijkt al snel dat de iPad mini met retinascherm een kruising is van de iPhone 5s en de iPad Air. De A7-processor heeft bijvoorbeeld hetzelfde modelnummer (APL0698) als die in de iPhone 5s, terwijl de iPad Air over een iets snellere versie beschikt. Andere chips werden dan weer wel rechtstreeks uit de iPad Air overgenomen.

De iPad mini met retinascherm werd eind oktober samen met de iPad Air gelanceerd en is sinds deze week beschikbaar via de Apple Store. Wil je de nieuwe iPad mini graag nog voor de feestdagen in huis halen, dan moet je er snel bij zijn. Apple waarschuwt voor beperkte voorraden, vermoedelijk vanwege problemen met de productie van het retinascherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business