Nieuws

Hogescholen verbieden horloges tijdens examens

De Artevelde Hogesschool verbiedt het dragen van een horloge tijdens de examens. Ook andere scholen gingen uit tot dergelijk verbod. Zo'n verbod komt er door de smartwatch.

De Artevelde Hogesschool verbiedt het dragen van een horloge tijdens de examens. Ook andere scholen gingen uit tot dergelijk verbod. Zo’n verbod komt er door de zogenaamde smartwatch, die fabrikanten als Samsung en Sony recent lanceerden.

Sony brengt de opvolger van zijn allereerste Smartwatch, terwijl Samsung met de Galaxy Gear een volledig nieuw toestel lanceerde met onder meer camera, luidspreker en microfoon. “Dergelijke toestellen kunnen heel wat info bevatten. Daarom zijn we genoodzaakt om polshorloges te weren tijdens de examens”, aldus een mail naar alle studenten.

Overigens lijkt een hogeschool als Artevelde de smartwatch een grotere doorbraak te bestempelen dan de meeste analisten. Volgens onderzoeksbureau Gartner wordt de slimme horloge nog zeker geen hype onder de kerstboom tijdens de komende eindejaarsperiode. Onder andere de prijs van 200 à 300 euro zou hiervoor een beletsel zijn.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business