Nieuws

Samsung Galaxy S5 komt al begin 2014

De opvolger van de Samsung Galaxy S4 komt misschien eerder uit dan gedacht. Volgens een Koreaanse website gaat de productie van start in januari, voor een lancering in februari of maart.

De massaproductie van de Samsung Galaxy S5, zoals iedereen verwacht dat de opvolger van de S4 zal heten, begint al in de eerste maand van het volgend jaar. Dit meldt de Koreaanse website ETNews.

De site citeert "industriebronnen" die zeggen dat de eerste exemplaren van de nieuwe telefoon in februari of in maart naar consumenten gaan.

Dat er ergens in 2014 een nieuwe Galaxy zal verschijnen was al duidelijk, maar het is nog maar tien maanden geleden dat de populaire Galaxy S4 (foto) uitkwam (lees onze test). Tussen de Galaxy S III en S4 zat ook tien maanden. Maar Samsung heeft al een andere grote lancering gedaan sinds de S4, die van de Galaxy Note 3 (review).

De nieuwe smartphone draait op Android 4.4 KitKat en wordt tegelijk gelanceerd met de Samsung Galaxy Gear 2 smartwatch.

Op de telefoon zul je natuurlijk de nodige vernieuwende features kunnen vinden, net als op de S4. Mogelijk krijgt de S5 hetzelfde gebogen oledscherm als de Galaxy Round, denken ze bij ETNews.

Verder melden de Koreanen dat de Galaxy S5 een 4000mAh-batterij herbergt, een 64-bitprocessor, 3 GB RAM en een scherm met resolutie van 560 ppi. Samsung zou dan wel een grote technische sprong moeten maken om dit voor elkaar te krijgen in een 5 inch-smartphone. De Galaxy S4 bijvoorbeeld heeft een 2600mAH-batterij, terwijl de 5,7 inch grote Note 3 het doet met 3200mAh.

galaxygalaxy s4galaxy s5nieuwssamsungsamsung galaxy s5smartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN