Nieuws

Dicteer sms’jes en mails met Voice Dictation voor iOS

Spraakassistent Siri wil maar geen Nederlands spreken. Gelukkig is er Voice Dictation: een app waarmee je sms'jes, e-mails, tweets en Facebook-statussen kunt dicteren in je eigen taal.

Voice Dictation bespaart je heel wat typewerk. De app maakt het immers mogelijk om sms’jes, e-mails, tweets en Facebook-statussen te dicteren. Voice Dictation kan overweg met maar liefst 33 verschillende talen, waaronder ook Nederlands.

Wanneer je de app voor het eerst gebruikt, volstaat het om een taal in te stellen. Vervolgens moet je alleen nog aangeven welk type bericht je wilt opstellen: een sms, e-mail, Facebook-status of tweet.

[related_article id=”161563″]

Alles behalve leestekens
Om een bericht te versturen, kies je eerst een contactpersoon. Vervolgens spreek je je boodschap in. Wij zijn onder de indruk van de resultaten. Heel wat zinnen worden namelijk perfect weergegeven.

De app kan zelfs goed overweg met (gebruikelijke) voornamen en ook eigennamen van steden of dorpen vormen geen probleem.

Een andere troef is dat je elke tekst die Voice Dictation genereert nog altijd even kunt bewerken indien dat nodig is. Eventuele fouten haal je zo snel uit een tweet, status of bericht.

De minpunten zijn schaars. Hoofdletters gebruikt de app nagenoeg niet en leestekens zijn helaas ook nog een heikel punt.

Let wel, de applicatie verbruikt data voor de spraakherkenning. Wees dus zuinig met deze app als je in het buitenland zit.

Voice Dictation (0,89 euro, iOS)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business