Nieuws

YotaPhone: smartphone met e-inkscherm lanceert in Europa

De YotaPhone is een opvallende nieuwkomer op de smartphonemarkt. De telefoon heeft zowel een LCD- als een e-inkscherm.

De Russische telefoonbouwer Yota komt deze maand met een opvallende smartphone op de markt. De YotaPhone heeft niet één, maar twee schermen: een LCD- en een e-inkscherm.

Het belangrijkste voordeel van deze combinatie mag meteen duidelijk zijn: e-ink is veel zuiniger in verbruik dan andere schermtechnologieën. Volgens Yota moet de telefoon het ongeveer 50 uur uitzingen wanneer je het e-inkscherm gebruikt. Als je alleen het LCD-scherm gebruikt is het batterijleven ongeveer gelijk aan dat van andere smartphones.

[related_article id=”161563″]

Het e-inkscherm is bovendien altijd actief, waardoor meldingen en andere informatie automatisch kunnen worden weergegeven, zonder dat je de telefoon moet oppakken of activeren. Een ander voordeel van e-ink is dat het geen last heeft van zonlicht of reflecties.

Beide schermen hebben een schermformaat van 4,3 inch. Het LCD-touchscreen aan de voorkant heeft een resolutie van 720 op 1.280 pixels, terwijl het e-inkscherm het moet stellen met een resolutie van 360 op 640 pixels. Onder het e-inkscherm is een aanraakgevoelige zone om op het scherm te navigeren.

De telefoon draait op Android 4.2.2 Jelly Bean en beschikt over een 1,7 GHz dualcore processor en 2 GB RAM-geheugen. Het intern geheugen bedraagt 32 GB en de batterij heeft een capaciteit van 1.800 mAh. De telefoon heeft een 13 megapixelcamera achteraan en een 1 megapixelcamera aan de voorkant. Bovendien biedt hij 4G-ondersteuning.

De YotaPhone krijgt een prijskaartje van 499 euro en wordt deze maand gelanceerd in Rusland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. In het eerste kwartaal van 2014 worden nog vijftien andere markten aan dat lijstje toegevoegd. Het is nog niet duidelijk of de YotaPhone ook naar België en Nederland komt, maar we hebben de vraag neergelegd bij Yota en zullen dit artikel updaten zodra we meer nieuws hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business