Nieuws

Google Search voor Android gaat ook in apps zoeken

Met de nieuwe functionaliteit kan de Google Search-app rechtstreeks andere applicaties op je Androidtoestel doorzoeken.

Google breidt de functionaliteit van zijn Search-app voor Android verder uit met de mogelijkheid om door andere applicaties op je toestel te zoeken.

In een blogpost geeft Google het voorbeeld van een zoekopdracht naar een film. Die geeft een link naar de webpagina op IMDB als resultaat, maar laat nu ook toe om de pagina onmiddellijk in de IMDB-applicatie te openen. De nieuwe functionaliteit maakt het dus mogelijk om een zoekopdracht in Google Search rechtstreeks naar andere applicaties op je toestel door te sturen.

[related_article id=”158901″]

De functionaliteit vereist wel dat er ondersteuning wordt ingebouwd in de apps zelf. Ontwikkelaars die de nieuwe functie willen gebruiken moeten zogenaamde “intent filters” aan hun applicatie toevoegen om Google te vertellen hoe gebruikers naar de app moeten worden gestuurd. Daarnaast moeten ze zich ook inschrijven om hun app door Google te laten indexeren.

De nieuwe functionaliteit wordt momenteel uitgerold voor Android 2.3 of hoger, maar blijft voorlopig beperkt tot gebruikers in de Verenigde Staten die hun toestel in het Engels hebben ingesteld. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functie naar andere landen en talen zal uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business