Nieuws

Maak een back-up van je Google-agenda

De archieffunctie van Google biedt je de mogelijkheid al je data veilig te stellen, waaronder je afspraken.

Het is sinds kort mogelijk om je afspraken in Google Calendar te downloaden naar je pc. Je hebt zelfs de keuze om een enkele agenda of alle agenda’s waarbij je betrokken bent veilig te stellen.

Log om te beginnen in op je Gmail-account. Ga naar je accountafbeelding in de rechterbovenhoek en klik op Account. Op deze pagina klik je in het linkermenu op Uw gegevens downloaden (Download your data), vervolgens druk je op Een archief maken (Create an archive).

Zodra je dit gedaan hebt, geeft Google alle diensten weer waarvan je gegevens kunt exporteren. Selecteer wat je nodig hebt, waaronder dus de Agenda (Calendar). Door op Edit te klikken kun je selecteren of je één, meerdere of alle agenda’s die je hebt wil downloaden. Om af te ronden klik je op Gereed (Done) en daarna Archief Maken (Create Archive).

[related_article id=”158901″]

Op dat moment stelt Google een zipbestand voor je samen. Zodra het systeem gereed is, klik je op Downloaden. Indien noodzakelijk voer je je wachtwoord opnieuw in. Schrijf het bestand weg naar je harde schijf. Wanneer je het uitpakt verschijnen er diverse mappen, waaronder eentje voor je agenda en een voor je profielfoto’s.

Je agenda is opgeslagen als ICS-formaat. Dit is handig als back-up. Of je kunt je afspraken makkelijk importeren in Yahoo, Outlook, iCalendar en vergelijkbare diensten.

De archieffunctie is niet alleen handig voor je agenda, maar je kunt er ook data van onder meer je contacten, Google+ en YouTube downloaden.

Googles software-engineer Nick Piepmeier heeft tevens bekendgemaakt dat een dergelijke back-upfunctie ook voor je Gmail-berichten in de maak is. Deze verschijnt binnen een maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business