Nieuws

Apple lanceert iBeacons in 254 Apple Stores

Apple is gestart met de uitrol van iBeacons in de Amerikaanse Apple Stores. Hierdoor kunnen klanten via de Apple Store-app meldingen ontvangen als ze op een bepaalde plaats in de winkel staan.

Volgens The Associated Press is Apple gestart met het plaatsen van iBeacons in de Amerikaanse Apple Stores. iBeacons zijn in principe de tegenhangers van NFC. Ze maken het mogelijk om op push-berichten te versturen zodra je je op een bepaalde positie bevindt.

In de Apple Store in New York zijn er inmiddels 20 iBeacons geïnstalleerd. iPhone-bezitters die de Apple Store-applicatie op hun telefoon geïnstalleerd hebben, kunnen de ‘in-store’ push-notificaties inschakelen. Vervolgens krijg je in de winkel suggesties, tips en promoties als je voorbij een bepaalde rek of tafel loopt. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om een bericht te ontvangen als je bestelling klaarstaat. iBeacons zou zelfs het ticketingsysteem van Apple ondersteunen.

[related_article id=”158256″]

Volgens AP kunnen de bluetooth-ontvangers die in de Apple Stores gebruikt worden iemand locatie veel preciezer bepalen dan een gps-toestel.

Apple heeft de ondersteuning voor iBeacons toegevoegd in iOS 7. De toepassing werd al grondig getest in de Major League Baseball stadiums. Hier kregen bezoekers onder andere info over de beschikbaarheid van tickets, kortingsbonnen en speciale acties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business