Nieuws

EU valt binnen bij Philips en Samsung

Europese mededingingsautoriteiten vallen bij onder meer Philips en Samsung binnen, omdat het vermoeden bestaat dat de bedrijven prijsafspraken hebben gemaakt.

Bij Philips en Samsung is dinsdag 6 december een inval gedaan door de Europese mededingingsautoriteiten. Het vermoeden bestaat dat deze bedrijven de regels hebben overtreden door afspraken te maken om de prijs van hun producten op te drijven.

Normaal gesproken maakt de Europese Commissie de namen van de bedrijven die zij onderzoekt niet bekend. De onaangekondigde inspecties vinden namelijk plaats om vast te stellen of er überhaupt sprake is van een overtreding van de mededingingswet. Tot die tijd bestaat slechts het vermoeden.

Zowel Philips als Samsung heeft bekendgemaakt dat zij tot de bedrijven horen die vorige week zijn binnengevallen. Beide geven hun volledige medewerking aan het onderzoek van de autoriteiten.

De verwachting is dat het nog wel even duurt voordat er meer bekend is in deze zaak. Wanneer de Europese Commissie voldoende bewijzen vindt, worden de bedrijven in staat van beschuldiging gesteld. De boete kan oplopen tot maximaal tien procent van de jaaromzet.

Eind vorig jaar liep Philips ook al tegen de lamp. Toen moest de elektronicagigant een boete van bijna vijfhonderd miljoen euro betalen voor het maken van prijsafspraken met LG Electronics over beeldbuizen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business