Nieuws

Qualcomm kondigt mobiele 64-bit processor aan

Na Apple en Samsung is Qualcomm de volgende in rij om een mobiele 64-bit processor aan te kondigen. De Snapdragon 410 moet in de tweede helft van 2014 verschijnen.

De mobiele chipfabrikant Qualcomm heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling van een eigen 64-bit processor. Die zou bovendien bedoeld zijn voor goedkopere smartphones.

De nieuwe Snapdragon 410-processor bevat ook een geïntegreerde 4G LTE-chipset en maakt gebruik van de Adreno 306 GPU. Die ondersteunt videoweergave in 1080p en de chip kan overweg met camera’s met een maximale resolutie van 13 megapixel.

Voor de Snapdragon 410 zal dezelfde 28 nanometer-architectuur van de Snapdragon 800 worden gebruikt.

[related_article id=”152275″]

De nieuwe 64-bit processor van Qualcomm is bedoeld voor goedkope smartphones van rond de 150 dollar, die in de eerste plaats gericht zijn op de snel groeiende Chinese markt. De fabrikant verwacht dat de eerste toestellen met de nieuwe processor in de tweede helft van 2014 zullen verschijnen.

Apple was de eerste om een 64-bit processor in zijn iPhone te stoppen. Qualcomms hoofd van marketing Anand Chandrasekher zei toen nog dat een 64-bit processor geen meerwaarde biedt in een smartphone en vooral een ‘marketing gimmick’ is. Daar lijkt het bedrijf nu anders over te denken. Ook Samsung is recent op de kar gesprongen en begonnen met de ontwikkeling van zijn eigen mobiele 64-bit processor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business