Nieuws

Google Chromecast gaat wereldwijd in 2014

Google gaat de SDK van de Chromecast in 2014 openstellen voor ontwikkelaars en wil de HDMI-stick wereldwijd beschikbaar maken.

Google heeft in 2014 grote plannen met zijn Chromecast. Het bedrijf wil de HDMI-stick wereldwijd beschikbaar maken en gaat de Software Development Kit (SDK) openstellen voor ontwikkelaars.

Dat zegt Mario Queiroz, hoofd product management bij Google, in een interview met GigaOm. Google wil de Chromecast laten uitgroeien tot een volwaardig ecosysteem en gaat van de technologie achter het gadget een open standaard maken, die fabrikanten in hun eigen consumentenelektronica kunnen inbouwen.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast wil Google ook het aanbod aan apps in het komend jaar sterk uitbreiden. Om dat te bereiken, wordt de Google Cast SDK opengesteld voor ontwikkelaars, zodat die zonder hulp van Google apps voor het platform kunnen ontwikkelen.

Ten slotte zal de Chromecast in 2014 ook buiten de Verenigde Staten te verkrijgen zijn. Die bredere beschikbaarheid moet ontwikkelaars overtuigen om hun apps compatibel te maken met Googles HDMI-stick.

De lancering van de Chromecast eerder dit jaar kwam als een verrassing, maar de HDMI-stick werd meteen een groot succes in de Verenigde Staten door zijn lage prijskaartje van 35 dollar. De Chromecast streamt content, zoals YouTube-video’s of andere media, van je mobiel toestel naar je tv. Voorlopig is het kleinood nog beperkt in zijn mogelijkheden, maar daar lijkt volgend jaar dus verandering in te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business