Nieuws

De tablet verovert de wereld nog lang niet

Misschien overschatten we tabletgebruik nog een beetje. We gaan veel vaker het internet op met pc's en met smartphones.

De nieuwste cijfers van analist Statcounter geven aan dat de pc en de smartphone het leeuwendeel van het internetverkeer voor hun rekening nemen. 

Beide waren in november goed voor respectievelijk 19,1% en 76,1% van het wereldwijde internetverkeer. Met de pc worden dan zowel laptops als desktopcomputers bedoeld.

Tablets nemen een beduidend kleinere hap van de taart. Zij zorgen momenteel voor slechts 4,78% van het onlineverkeer. Dat is zelfs een lichte daling sinds de voorbije zomer. 

Smartphonegebruik daarentegen is in een jaar tijd met ruim de helft gegroeid. De pc wordt zo"n tien procent minder ingezet voor het web, vergeleken met precies een jaar geleden.

iPad populairste tablet
Het zal geen verrassing zijn dat de iPad de populairste tablet is. De diverse modellen van Apple zijn goed voor liefst 74,5% van het totale internetgebruik via tablets, zeggen de cijferaars van Statcounter. Samsung volgt met zijn tablets met 10,84%, en boekt daarmee een winst van 8% sinds november vorig jaar.

Tablet vervangt pc niet
Deze cijfers komen zo vlak voor de feestdagen, wanneer de tablet het kerstcadeau bij uitstek is, toch als een verrassing.

“Men veronderstelt dat tablets zich razendsnel verspreiden en de traditionele pc en laptop vervangen”, zegt Aodhan Cullen van Statcounter. “Daarom hebben we het gebruik ervan eens apart onderzocht. Maar het blijkt dat het internetgebruik met tablets wereldwijd nog geen vijf procent is, nog steeds vrij laag dus vergeleken met pc"s en mobiele telefoons.”

Uiteraard zijn de verschillen per land en regio groot. In Engeland ligt het tabletgebruik met 9,6% bijvoorbeeld hoger dan in de VS, waar het cijfer een kleine 7% bedraagt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business