Nieuws

Nieuwe Philips SlimStyle-led vervangt gloeilamp

Philips heeft een nieuwe ledlamp in de vorm van een hoefijzer, ter vervanging van de oude 60 watt gloeilampen.

Philips biedt consumenten die nog op zoek zijn naar een vervanging voor hun gloeilampen van 40 tot 60 watt, een mooi alternatief. Begin volgend jaar brengt het elektronicabedrijf de SlimStyle op de markt.

Met een verbruik van slechts 10,5 watt is de SlimStyle erg energiezuinig. De ledlamp geeft namelijk 800 lumen licht, ongeveer net zo veel als een gloeilamp van 60 watt. Het licht heeft een kleurtemperatuur van 2700k, een warme, zacht-witte tint.

Hoefijzer
Het bijzondere aan de SlimStyle is de vorm van de peer. Die is niet bol, maar plat. Een reeks leds is gerangschikt in de vorm van een hoefijzer, dat begint en eindigt in de fitting. De lamp kan in het nieuwe ontwerp zijn hitte beter kwijt, waardoor de zware aluminium koelelementen overbodig zijn.

Ondanks de onorthodoxe vorm verspreidt de SlimStyle volgens Philips het licht wel in alle richtingen. De eerste ervaringen, van onder meer CNet, leren echter dat dit niet helemaal het geval is. Verschillende gebieden zijn wat donkerder dan de rest, dit is vooral merkbaar wanneer de led onder een lampenkap zit.

Garantie
Philips geeft drie jaar garantie op de SlimStyle. Dit is opmerkelijk, omdat ledlampen wel tot twintig jaar mee kunnen gaan. Het getuigt van weinig vertrouwen.

Het verdwijnen van de koelelementen levert overigens een flinke besparing op in het productieproces van de lamp. Dit zorgt ervoor dat de SlimStyle waarschijnlijk voor een aantrekkelijke prijs in de schappen komt te liggen, hoewel Philips daarover nog niets kwijt wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business