Nieuws

Geef eens een iBook cadeau

Apple maakt het net voor Kerstmis mogelijk om boeken uit de iBookstore cadeau te doen. Tot voor kort kon je alleen muziek of apps schenken.

Apple heeft een goede timing gekozen om nog een nieuwe functie uit te rollen. Net voor de feestdagen maakt het bedrijf uit Cupertino het mogelijk om boeken uit de iBookstore cadeau te doen. De nieuwe functionaliteit werd voor het eerst opgemerkt door MacWorld.

Bij Amazon – de belangrijkste concurrent in de markt van e-books – is het al jaren mogelijk om digitale boeken te schenken. Bij Apple was het uitsluitend mogelijk om een app of muzieknummer cadeau te doen. Wie een boek wou schenken, moest dan maar een iTunes-tegoed geven.

[related_article id=”158256″]

Om een boek cadeau te doen via iTunes kies je simpelweg een boek en vervolgens klik je op het driehoekje naast Koop boek. Vervolgens kies je in het menu voor Geef boek cadeau. Geef nog snel het e-mailadres van de ontvanger op en voer optioneel ook een bericht in. Je kunt ook de datum van aflevering zelf kiezen. Het tijdstip kiezen is niet mogelijk.

Op je iPhone of iPad werkt het gelijkaardig. Je opent de iBooks-app en kiest daar een leuke titel uit. Zodra je op de knop met het vierkantje en pijltje tikt, kun je onderaan op Cadeau tikken en de gegevens van de ontvanger invoeren.

Internationale schenkingen zijn niet mogelijk. Gebruik je zelf een Belgisch iTunes-account? Dan kun je enkel een boek schenken aan iemand die ook een Belgisch account gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business