Nieuws

BlackBerry Messenger standaard op LG-smartphones

BlackBerry doet er alles aan om niet kopje onder te gaan. Dankzij een nieuwe deal staat BlackBerry Messenger voortaan standaard geïnstalleerd op alle smartphones van LG. In 2014 krijgt de app zelfs een gratis belfunctie.

BlackBerry vecht ontzettend hard om de berichtendienst BlackBerry Messenger (BBM) op zo veel mogelijk toestellen te krijgen. Door een gloednieuwe deal zullen alle smartphones van het Zuid-Koreaanse LG voortaan standaard uitgerust zijn met BBM, onder LG App Manager.

De LG G Pro Lite phablet zal het allereerste toestel zijn dat standaard BBM geïnstalleerd heeft. Dat toestel is voorlopig nog niet in Europa beschikbaar.

Volgens Kevin Shin van LG is BBM ontzettend populair in de afzetmarkt van de LG G Pro Lite phablet. Dat zijn het Midden-Oosten, Afrika en Indonesië.

De G Pro Lite is een 3G-toestel met een scherm van 5,5 inch, 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte. Het toestel werd in oktober gelanceerd voor iets minder dan 300 dollar.

Gratis belfunctie in 2014

BBM is al een tijdje niet meer exclusief voor BlackBerry-gebruikers. De app is sinds oktober namelijk ook gratis te downloaden in de App Store en Google Play. In de eerste week na de lancering werd BBM al meer dan 20 miljoen keer gedownload voor iOS en Android.

BlackBerry blijft heel wat tijd en energie in de app stoppen. Vandaag raakte bekend dat BBM in 2014 ook een gratis belfunctie zal krijgen. Via BBM Voice moeten BBM-gebruikers gratis telefoontjes kunnen plegen via het internet. Deze functie zit ook al verwerkt in Facebook Messenger. Een precieze lanceringsdatum is helaas niet bekend.

In onderstaand filmpje krijg je een idee over de belfunctie en enkele andere nieuwe features die weldra uitgerold zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business