Nieuws

Miniatuuroverzicht van je fotomap

Een overzichtsblad of 'contactafdruk' met miniaturen van alle beelden uit je fotomap kan handig zijn. Dat is precies wat Snap2IMG voor je maakt.

Je hebt talrijke digitale foto’s in een of meer mappen verzameld. Dan kan het handig zijn van al die foto’s een miniatuurafbeelding op een overzichtsblad af te drukken, een zogenoemde contactafdruk. Dat is precies waar Snap2IMG voor is bedoeld.

Logischerwijze vraagt Snap2IMG van welke fotomap je zo’n contactafdruk (contact sheet) wil hebben. Als je dat zo instelt, betrekt het programma daar automatisch ook de onderliggende mappen bij. Snap2IMG is wel zo attent om in dit geval in elke map de bijhorende contactafdruk te plaatsen.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Voor je overgaat tot het aanmaken van zo’n overzichtsblad kan je wel behoorlijk wat parameters instellen. We noemen bijvoorbeeld: de grootte van de miniaturen, het aantal miniaturen per rij en het maximum aantal rijen, de witruimte tussen de miniaturen, de eventuele tekst die je als kop- en voettekst wenst, de achtergrondkleur van de pagina, eventuele schaduw en kader van miniaturen enzovoort.

Absoluut handig is de ingebouwde Preview-knop. Die geeft je een voorbeeldweergave op het scherm, voor je die met de knop Create&Save als een png- of een jpg-bestand laat opslaan. Ook nuttig is de mogelijkheid om je ontwerp (met parameters) als een preset te bewaren, zodat je die naderhand snel weer kan inladen.

De verwerkingssnelheid van Snap2IMG mogen we redelijk noemen: zo’n vijftien seconden voor 400 HD-foto’s op een doorsnee-pc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business