Nieuws

Spreek tegen je tv om van zender te wisselen

Bedien je televisie intuïtief met spraak en vingerbewegingen. Samsung toont de mogelijkheden begin volgend jaar op de Consumer Electronics Show.

Samsung wil zijn Smart TV nog gebruiksvriendelijker maken. Het moet makkelijker worden om van kanaal te wisselen, apps te openen en andere taken uit te voeren.

De spraakbediening is flink verfijnd, waarmee je de tv met logische spraakopdrachten kunt besturen. Waar je voorheen bijvoorbeeld twee commando"s moest geven om van kanaal te switchen, is het vanaf volgend jaar voldoende om enkel het nummer van de zender te noemen die je wil zien.

Daarnaast is het volgens Samsung mogelijk om met je stem een website of app te openen. En wanneer je middels een spraakopdracht zoekt naar specifieke informatie, zoals het weer, de beursgang of sportuitslagen, krijg je een apart venster met de resultaten. Nu is de spraakbediening in elf talen beschikbaar, in 2014 komen daar nog eens twaalf talen bij.

[related_article id=”160734″]

Vingerbewegingen
Een andere manier om de nieuwe Smart TV van Samsung te besturen is met vingerbewegingen. Gebruikers zijn in staat om het kanaal te veranderen, het volume te regelen, een film te pauzeren en terug te keren naar het vorige scherm door simpelweg hun vingers te bewegen.

Kyung Shik Lee van Samsung is ervan overtuigd dat klanten veel plezier beleven aan de verbeterde televisie. “Bij de nieuwe modellen zijn zowel de spraakbediening als bewegingsfuncties aanzienlijk vooruitgegaan”, stelt hij. “Daardoor kan men er nog intuïtiever van genieten. Wij blijven doorgaan met het ontwikkelen met meer functies voor de spraak- en bewegingsherkenning.”

De eerste demonstratie van de Samsungs 2014 Smart TV is te zien op de Consumer Electronics Show van 7 tot en met 14 januari in Las Vegas, Amerika.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business