Nieuws

Het best gelezen Belgisch nieuws op ZDNet in 2013

We blikken terug op onze lokale berichtgeving in 2013, die vooral wordt gekenmerkt door het veranderende Vlaamse televisielandschap.

In dit overzicht blikken we terug op onze lokale berichtgeving van het afgelopen jaar. Want ook in België is er in 2013 heel wat gebeurd op het gebied van technologie en telecom.

Vooral het Vlaamse televisielandschap ziet er sinds dit jaar helemaal anders uit. We maakten kennis met het digitale tv-pakket Snow van Base Company en Telenet heeft als eerste provider digitale tv zonder decoder gelanceerd. Bovendien hebben we in 2013 ook meer controle gekregen over wat en waar we kijken, dankzij apps als Stievie en bhaalu.

Er was ook even sprake dat Netflix dit jaar in België zijn intrede zou maken, maar dat bleef uiteindelijk uit. Telenet nam de gelegenheid wel ter hand om zijn on-demandaanbod van een facelift te voorzien en opnieuw aan te bieden onder de namen Rex en Rio.

Op internationaal niveau werd het technologienieuws dit jaar gedomineerd door de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over de grootschalige spionage door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Ook in België zijn we daar niet aan ontsnapt. Uit één van de gelekte documenten bleek dat Belgacom al enkele jaren bespioneerd werd door de Britten.

Verder was er dit jaar ook aandacht voor de indrukwekkende kaarten met luchtfoto’s van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, die het Vlaamse land tot in detail weergeven. We spraken ook met Belgische ontwikkelaars over de behoorlijke uitdaging die de lancering van het radicaal vernieuwde iOS 7 met zich meebracht en gingen op zoek naar de echte reikwijdte van de Grote Belgische Firewall.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business