In dit overzicht tonen we je vijf essentiële systeemcamera's van 2013 volgens onze collega's van Shoot, met verwijzingen naar grondige tests.

Onze collega"s van fotografiemagazine Shoot hebben ook dit jaar weer een heleboel camera"s getest. Uit al deze reviews hebben we al de belangrijkste spiegelreflexcamera"s voor je gebundeld. Hieronder hebben we vijf essentiële systeemcamera"s van 2013 gekozen.

De systeemcamera – een klein handzaam toestel waarbij je toch lenzen kunt verwisselen – laat zich steeds meer gelden als serieus alternatief voor de meer traditionele digitale spiegelreflexcamera.

 

De ontwikkeling van deze toestellen gaat zeer snel. Dit jaar zagen we bijvoorbeeld de eerste systeemcamera met een beeldsensor in fullframeformaat, de Sony Alpha A7.

De combinatie van goede beeldkwaliteit en jaszakformaat van de systeemcamera is erg aanlokkelijk. Tel daarbij op het trendy design van veel toestellen, en je hebt een winnende combinatie.

Hieronder vind je de beste systeemcamera"s van 2013. De links verwijzen naar uitgebreide tests op onze zustersite shoot.be.

1. Fujifilm X-M1

De X-M1 is de goedkoopste systeemcamera in Fujifilms X-reeks. Haalt hij de kwaliteit van de duurdere modellen? Lees de review.

2. Panasonic Lumix DMC-GM1

Panasonic breidt zijn gamma Lumix-systeemcamera"s uit met een wel héél compact model. De Lumix DMC-GM1 is amper groter dan een compactcamera. Maar vergis je niet: het is wel degelijk een volwaardige systeemcamera. Lees de review.

3. Samsung Galaxy NX

De Samsung Galaxy NX is een systeemcamera met Android en een internetverbinding. Tien lezers van Shoot konden dit innovatieve toestel een hele dag uitproberen. Hier lees je hun bevindingen.

4. Sony Alpha A7r

De Sony Alpha A7 en A7r zijn de eerste compacte systeemcamera"s met fullframebeeldsensor. Shoot ging aan de slag met een preproductiemodel van de Alpha A7r. Lees de review.

5. Sony NEX-3N

De NEX-3N leunt qua bediening het meest aan bij een compactcamera. Zal dat voldoende zijn om overstappers te bekoren? Lees de review.