Nieuws

Picasa maakt fotoback-up naar Google+

In een poging meer mensen aan Google+ te binden, kunnen gebruikers voortaan automatisch hun foto's back-uppen met Picasa.

Google wil graag dat je standaard al je foto"s uploadt naar Google+. Met een nieuw initiatief probeert het bedrijf consumenten over de streep te trekken gebruik te maken van zijn sociaal netwerk.

Deze nieuwe stap houdt een update in voor oudere Picasa-software. Hiermee kunnen Windows- en OS X-gebruikers foto"s bewerken en uploaden naar Googles Picasa Web Albums. Na de update wordt een back-up van je foto"s ook van je pc naar de Google+ fotoservice gekopieerd.

[related_article id=”158901″]

Oneindige opslag
De nieuwe software biedt aan al je foto"s uit verschillende mappen en van verschillende apparaten verbonden met je computer te back-uppen. Gebruikers hebben de keuze om alles in hoge resolutie te uploaden, maar daarvoor is slechts een beperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor verkleinde versies, van maximaal 2.048 pixels breed, krijg je oneindige opslagplaats.

Zodra je foto"s online staan op Google+ ben je uiteraard vrij ze te delen met je contacten. Verder kun je Google ook aan het werk zetten en al je beelden inladen in auto-awesome fun om een leuk filmpje te maken.

Fotobewerking
Het vooruitschuiven van Google+ betekent niet het einde van Picasa en de bijbehorende webdiensten. Deze worden echter wel naar de achtergrond gedrukt in vergelijking met Google+ en de Nik-fotobewerkingsoftware, die Google heeft aangeschaft. De Nik-gereedschappen zijn beschikbaar op Google+ en Android 4.4 KitKat.

Verder wordt in de nieuwste Picasa-software de bestandslimiet verhoogt van 50 MB naar 100 MB. Tevens ondersteunt het programma het raw-formaat voor nieuwe camera"s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business