Nieuws

Steam en Blizzard getroffen door DDoS-aanval

Het online spelplatform Steam heeft te kampen met storingen. Een DDoS-aanval zou aan de basis liggen van het probleem. Ook Blizzard is slachtoffer.

Steam, het populaire online spelplatform van softwarebedrijf Valve, heeft te kampen met storingen. Verschillende gebruikers zijn niet in staat om met website of client te verbinden.

De online winkel van het spelplatform was gedurende een uur offline voordat hij weer online kwam, maar er blijven zich nog altijd storingen voordoen. Valve heeft op het moment van schrijven nog geen verklaring gegeven voor de panne, maar op Facebook en Twitter regent het van de klachten van boze gebruikers die nog snel van de laatste dag van de populaire Steam Winter Sale gebruik wilden maken.

Nog op Twitter beweert een individu met de handle @chFtheCat dat hij samen met een compagnon het Steam-platform heeft platgegooid met behulp van een DDoS-aanval (denial of service). Een reden voor de aanval lijkt er niet te zijn. Vermoedelijk gaat het gewoon om het zogenaamde trolling, ofwel onrust stoken op het internet.

Naar eigen zeggen zouden de twee nadien ook een aanval hebben afgevuurd op us.battle.net, het platform van ontwikkelaar Blizzard (World of Warcraft, Starcraft, Diablo). Verschillende reacties op de Facebook-pagina van Blizzard lijken alleszins te bevestigen dat de dienst tijdelijk offline is geweest.

Eerder was ook Origin, het spelplatform van EA, al het slachtoffer van een DDoS-aanval. Die aanval werd op Twitter opgeëist door een groep die zichzelf DERP noemt, zo meldt de gamesite Polygon. Origin is ondertussen wel weer online en in werking.

battle-netbeveiligingblizzardcyberaanvalddosdenial of serviceeanieuwsontspanningoriginsteamvalvevideospel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals