Nieuws

Facebook aangeklaagd voor onderscheppen privéberichten

Facebook zou privéberichten scannen voor advertentiedoeleinden. Twee misnoegde gebruikers hebben het sociale netwerk daarvoor aangeklaagd.

Facebook kijkt aan tegen een rechtszaak omdat het de privacy van zijn gebruikers zou schenden door zonder toestemming privéberichten te onderscheppen voor eigen gewin.

Het sociale netwerk wordt aangeklaagd door twee gebruikers die beweren dat Facebook privéberichten met links naar andere websites scant en de gegevens die op die manier worden verzameld, deelt met adverteerders. Dat druist volgens de aanklagers in tegen de Amerikaanse Electronic Communications Privacy Act.

[related_article id=”158578″]

“Naar gebruikers doen uitschijnen dat de inhoud van Facebookberichten ‘privé’ is, creëert een bijzonder profijtelijke opportuniteit voor Facebook. Gebruikers die geloven dat hun communicatie niet gesurveilleerd wordt, zullen waarschijnlijk zaken over zichzelf prijsgeven die ze anders niet zouden onthullen,” staat te lezen in de aanklacht.

De klacht is ingediend bij het Northen District Court in Californië, in naam van alle Amerikaanse gebruikers die ooit al eens privéberichten met url’s hebben verzonden of ontvangen. De aanklagers willen dat het scannen wordt stopgezet en eisen een schadevergoeding. Facebook heeft reeds op de beschuldigingen gereageerd, maar zegt dat deze ongegrond zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business