Nieuws

Tobii en Steelseries laten je gamen met je ogen

Tobii kondigt in samenwerking met Steelseries een gloednieuwe sensor aan die je ogen volgt. De grootste revolutie sinds de joystick?

Hardware die je ogen volgt is niets nieuws, maar dankzij Steelseries wordt het binnenkort in de wereld van spellen geïntroduceerd. Het product heeft nog geen naam gekregen, maar je moet rekening houden met een sensorbalk die sterk lijkt op die van de Nintendo Wii. De prijs zou niet hoger mogen liggen dan 100 dollar, ook al wordt hierrond niets bevestigd door Steelseries.

Tobii heeft al jarenlang ervaring met eye-tracking hardware, met de EyeX als laatste nieuwe apparaat dat in maart beschikbaar is. Vermoedelijk zal de samenwerking met Steelseries gebaseerd zijn op de EyeX, of althans een variant ervan. Binnen in het apparaat zitten twee camera’s en een infrarood lichtbron. Het infraroodlicht reflecteert je pupil, waardoor de twee camera’s een prima 3D-analyse kunnen maken van je pupilbewegingen.

[related_article id=”160734″]

Omdat eye-tracking voor games nieuw is, heeft Tobii al een EyeX ontwikkelaarskit klaar voor 95 dollar, beschikbaar vanaf maart. Zulke kits zijn absoluut nodig, want zonder games die deze techniek ondersteunen, heeft het geen nut. Zodra we meer nieuws kunnen rapen op CES bij Steelseries, lees je het hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business