Nieuws

Netflix in mei beschikbaar in België?

Het ziet ernaar uit dat Netflix binnen enkele maanden ook in België beschikbaar zal zijn. Volgens de krant Le Soir komt de video-on-demand-dienst in mei naar ons land.

Netflix heeft zelf nog niets gecommuniceerd over een Belgische lancering, maar volgens de Waalse krant Le Soir zou de video-on-demand-dienst in mei beschikbaar zijn.

De online-televisiedienst is erg populair in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland en Scandinavië. Wereldwijd zijn er meer dan 40 miljoen gebruikers. In Nederland doet Netflix het waanzinnig goed. Amper één dag na de lancering in september vorig was Netflix verantwoordelijk voor tien procent van het Nederlandse internetverkeer.

[related_article id=”160734″]

De geruchten over een lancering in België zijn niet nieuw. Vorig jaar – kort na de lancering van Netflix in Nederland – draaide de geruchtenmolen nog op volle toeren. Netflix ontkende toen dat er plannen waren voor een Belgische lancering.

Le Figaro spreekt nu over een lancering in België en Frankrijk. Volgens de Franse krant is het logisch dat Netflix met Franstalige films ook Wallonië zal aanboren. Volgens Le Soir is de online tv-dienst zelfs op zoek naar vertalers Frans-Nederlands.

Netflix geeft je voor 7,99 euro per maand onbeperkte toegang tot tienduizenden films en tv-series. Het is dan ook een rechtstreekse concurrent voor Telenet en Belgacom TV. Om Netflix voor te zijn lanceerde Telenet een tijdje geleden de gelijkaardige diensten Rex en Rio. De prijs vormt echter het grootste verschil. Voor Rex betaal je maandelijks 14,95 euro en Rio kost je 24,95 euro per maand. 

Update 07/01/2013, 11:05: Een woordvoerder van Netflix heet tegenover De Tijd de lanceringsdatum ontkend. "We hebben de berichten ook gezien, ze zijn nog steeds even onjuist," klinkt het bij de videostreamingdienst. Het blijft voorlopig dus afwachten of en wanneer Netflix naar België komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business