Nieuws

LG Lifeband Touch en oortjes met hartslagmeter houden je fit

Het lijkt dé trend te worden op CES: activity trackers. De Lifeband Touch is een verlengstuk van je smartphone, de optionele oortjes zorgen voor muziek en registreren je hartslag.

Naast televisies heeft LG nog meer nieuws gebracht op CES, in de vorm van een activity tracker.

De Lifeband Touch is een accessoire voor je pols met een geïntegreerd oledschermpje voor allerlei details zoals afstand, snelheid, aantal stappen, calorieën en verwacht tempo. De armband heeft een asymmetrische vorm die, volgens LG, een betere pasvorm garandeert. Zodra je een polsbeweging naar boven doet, schakelt het scherm automatisch aan.

[related_article id=”160734″]

De Lifeband Touch kan je via bluetooth verbinden met je smartphone. De armband wordt bijgestaan door een LG Fitness-app die compatibel is met Android en iOS.

Verder lanceert LG tegelijk de Heart Rate Earphones: oortjes die je hartslag registreren. Dankzij metingen van bloedstroomsignalen in het binnenste van je oor heb je niet meer de ‘klassieke’ hartslagmeter rondom je borstkast nodig. Via de bluetoothclip kan je deze oortjes draadloos verbinden met je smartphone.

Samen functioneren deze gadgets als een tandem om zo veel mogelijk gezondheidsinformatie te geven op je smartphone. De Lifeband Touch en Heart Rate Earphones worden in de eerste helft van 2014 verwacht in de Verenigde Staten. Een potentiële prijs en toekomstplannen voor de Benelux zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business