Nieuws

Pokki komt met Windows-appstore op Android

Wanneer je een hekel hebt aan de app store van Android, of meer opties voor Android-apps wil, dan is Pokki iets voor jou.

Pokki, de alternatieve Windows-appstore, is voortaan ook beschikbaar op Android. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Na de update ondersteunt het programma voor het eerst ook Android.

Chester Ng, medeoprichter van Sweetlabs (het bedrijf achter Pokki) denkt dat de populariteit van Pokki vooral te danken is aan de Windows 8-desktopmodus en de manier waarop apps worden voorgesteld bij de gebruiker.

[related_article id=”160534″]

“Veel apps doen het bij Android niet goed op grotere schermen, all-in-one- of multimode-tablets”, weet Ng. “Daarom is het van belang om de juiste app op het juiste apparaat met de juiste gebruiker te verbinden.”

Pokki raadt apps aan door naar verschillende factoren te kijken. Voor welke apparaat is het, met welk besturingssysteem, hoe gebruik je het apparaat en wat zijn de interesses van de gebruiker?

Sweetlabs deed vorig jaar goede zaken door met Lenovo af te spreken dat Pokki op de Windows 8- en Windows 8.1-apparaten van het bedrijf standaard geïnstalleerd staat bij oplevering.

Een groot voordeel van een app die op meerdere systemen kan draaien is dat het makkelijker wordt om data te synchroniseren tussen verschillende apparaten. Die functie zit nog niet in de nieuwe versie van Pokki. “Maar dat is een erg interessante overweging om de waarde van ons product te verhogen”, laat Ng weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business