Nieuws

Microsoft stoomt Update 1 voor Windows 8.1 klaar

Het ziet ernaar uit dat een geplande update voor Windows 8.1 zijn lente-deadline zal gaan halen.

Enkele gelekte schermafbeeldingen die gisteren op het internet opdoken, laten zien dat Microsoft vooruitgang boekt met een update voor Windows 8.1 die voor deze lente gepland staat.

In oktober 2013 verschenen al de eerste berichten over een toekomstige Windows 8.1 Update 1. De nieuwe schermafbeeldingen laten vooralsnog geen nieuwe features zien. De software zelf is ook nog niet gelekt.

[related_article id=”161452″]

Geen publieke previews
Volgens WZor – de Rus achter de gelekte foto’s die regelmatig vertrouwelijk Microsoft-materiaal in handen krijgt – krijgen vooraanstaande fabrikanten (OEM’s) later deze maand nog geheime testversies van Microsoft toegespeeld. Waarschijnlijk zullen er geen publieke previews voor deze Update 1 uitgebracht worden.

In de bijhorende blog schrijft WZor dat de RTM (release to manufacturing) voorzien is voor maart. Vanaf begin april zou de update dan gratis uitgerold worden naar alle Windows 8.1-gebruikers via de Windows Update-functie. Leden van het Microsoft Developer Network en volumelicentiehouders krijgen voordien al toegang tot de RTM.

Niet geheel toevallig staat de Microsoft Build 2014 Conference op de agenda van 2 tot 4 april in San Francisco.

Komt Start terug?
Of de gebruikersinterface door Microsoft zal geüpdatet worden in Update 1 is nog onduidelijk. Ook over de terugkeer van een soort mini-Start Menu of een ander soort Start-knop is nog niets bekend. Microsoft zou naar verluidt aan het proberen zijn om Windows 8.1 vlotter te laten samenwerken met muis en toetsenbord. Ook het Start Menu, samen met de nieuwe Start-knop, zou daarbij wederom zijn opwachting maken. Het is echter nog niet zeker of dat al in Update 1 zal gebeuren.

Werken aan Windows 9
Er is ook nog onduidelijkheid of dit de enige update voor Windows is die dit jaar op de planning staat. Microsoft is momenteel volop aan een nieuwe versie van Windows aan het sleutelen (codenaam: Threshold), die versie zou tegen de lente van 2015 klaar moeten zijn. De kans bestaat dat deze door het leven zal gaan als Windows 9.

Microsoft zelf geeft geen commentaar op toekomstige updates van Windows. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business