Nieuws

Eerste ervaring met de Oculus Rift Full HD

Na de introductie van de Oculus Rift vorig jaar, werkt Oculus aan een full HD-variant. Wij gingen ermee aan de slag op CES.

Oculus is al langer bezig met de Rift om virtual reality werkelijkheid te maken. De eerste Rift doet enkel dienst als developerkit om ontwikkelaars warm te maken, de winkelversie moet uiteindelijk full HD-ondersteunen. De eerste prototypes worden tentoongesteld op CES. Tijd om te vergelijken.

Een half jaar geleden hebben we de Oculus Rift al eens mogen bewonderen, maar toen viel ons vooral op dat de pixels behoorlijk zichtbaar zijn. Zo zichtbaar zelfs dat het in de weg van een ideaal virtualrealitygevoel stond. De eerste Oculus Rift HD-versies zijn voor ontwikkelaars stilaan beschikbaar, waar je door twee lenzen naar een full HD-scherm kijkt.

[related_article id=”160734″]

Het verschil is best wel groot naar onze mening. Je ziet nog steeds duidelijk pixels, maar het staat niet meer de totale ervaring in de weg. Een drietal minuutjes met de bril op, en je wil niets anders meer om te gamen. We gingen aan de slag met Dust 514, een spaceshooter die prima dienst doet als showcase voor de Rift HD.

Wat de Oculus Rift HD laat zien, is de beste poging tot nu toe om virtual reality commercieel interessant te maken. Er is nog steeds geen lanceerdatum of prijs bekendgemaakt. Geduld oefenen is de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business