Nieuws

Snapchat biedt zijn excuses aan

De makers van de boodschappendienst Snapchat bieden hun excuses aan voor het lek waardoor de gebruikersgegevens van 4,6 miljoen leden openbaar werden gemaakt.

Door een bug in de Snapchat-app konden hackers onlangs de gebruikersnamen en telefoonnummers van ruim 4,6 miljoen – voornamelijk Amerikaanse – gebruikers buitmaken. De makers van Snapchat bieden hun excuses nu aan via een blogpost en beloven de chatdienst te blijven verbeteren om misbruik tegen te gaan.

Er is inmiddels een update van de applicatie beschikbaar. De grootste aanpassing is een verbeterde beveiliging van de Find Friends-functie. Telefoonnummers van gebruikers zouden hierdoor beter geëncrypteerd zijn.

[related_article id=”160734″]

De nieuwe update geeft zowel iOS- als Android-gebruikers de mogelijkheid om hun telefoonnummer niet te linken met hun gebruikersnaam. Deze optie is beschikbaar via Settings / Mobiel. De vindbaarheid van gebruikers neemt hierdoor af en dat zou de privacy ten goede komen.

Nieuwe Snapchat-gebruikers moeten vanaf nu hun telefoonnummer verifiëren vooraleer ze toegang krijgen tot de Find Friends-functie.

Snapchat is een snelgroeiende applicatie voor iOS en Android waarmee je snel foto’s naar elkaar kunt sturen. Het grootste verschil met andere boodschappendiensten is dat de afbeeldingen na enkele seconden van je scherm verdwijnen. De app is voornamelijk populair bij jongeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business