Nieuws

E-Ink: wat kan je er allemaal mee?

Op CES toont E-Ink allerlei interessante toepassingen die allemaal mogelijk zijn met digitale inkt. Een overzicht.

E-Ink bestaat al langer en is razend populair bij e-readers, maar dankzij het succes van de tablet staat de technologie toch wat in de schaduw. Op CES toont het enkele verrassende toepassingen waarvoor E-Ink interessant kan zijn.

Pebble is een van de weinig bekende horloges die E-Ink gebruikt, maar de technologie kan heel veel bieden voor potentiële smartwatches of bijzondere designhorloges.

[related_article id=”160734″]

Onze favoriet: een grote muurklok met E-Ink van ClockOne. Werkt op één CR 2032 batterij en komt daarmee een jaar toe. Je kan de klok aan de muur hangen met een optionele beugel, of op een kast of tafel zetten. Prijs: 399 dollar.

E-Ink kan perfect dienen voor een draadloze thermostaat, zoals deze van Lennox. Voorlopig is er geen duidelijkheid wanneer zoiets naar Europa komt.

Dit wordt al meer gebruikt bij supermarktketens en blijft de beste manier om snel en accuraat prijzen aan te passen in korte tijd. Er kan zelfs met vaste kleuren van de winkelketen worden gewerkt.

Een iPhone-case met E-Inkscherm op de achterkant. Zo kan je elke dag een andere tekening kiezen. E-Ink verbruikt enkel energie wanneer het beeld wordt gegenereerd. Ideaal voer voor een case om elke dag weer iets nieuws te laten zien.

Heb je zelf interesse rond E-Ink? Je kan met de Quick Start Kit aan de slag met verschillende E-Inkschermgroottes, om je eigen concept te maken. Iets voor de doe-het-zelvers onder ons.

Bekendste voorbeeld van een smartphone met E-Inkscherm: de YotaPhone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business