Nieuws

Welke Nokia Lumia past bij jou?

Nokia's Lumia-reeks Windows Phones heeft veel modellen voor verschillende behoeften en budgetten. Om je met je keuze te helpen hebben we deze keuzegids samengesteld.

Nokia"s Lumia-reeks Windows Phones kende afgelopen jaar een flink aantal toevoegingen, met verschillende modellen voor verschillende behoeften – en, niet onbelangrijk, verschillende budgetten.

Met zo veel keuze is het wellicht moeilijk te bepalen welke kleurrijke telefoon goed bij jou past. Om daarbij te helpen, en om een paar geweldige koopjes te benadrukken, heb ik deze keuzegids samengesteld.

Nokia Lumia 520
De Lumia 520 is het eenvoudigste model en heeft daardoor het laagste prijskaartje. Je betaalt rond de 150 euro voor het toestel. Deze goedkope en kleurrijke telefoon heeft een 4 inchscherm met een resolutie van 480×800 pixels. Een van de beste voor deze prijs.

De smartphone heeft geen 4G-verbinding of eenzelfde chip als de topmodellen, maar voor dagelijks gebruik is hij zeer geschikt. Wanneer je gaat voor een makkelijk te gebruiken telefoon voor een laag bedrag, dan is de 520 een degelijke keuze.

Nokia Lumia 620
Met zijn heldere scherm, kleurrijke en verwisselbare covers, een camera voor en achter en populaire Nokia-apps, is de Lumia 620 een briljante allround budgettelefoon. Vooral de frontcamera en de toevoeging van een kompas – waardoor je gebruik kunt maken van het leuke Nokia City Lens – zijn een verbetering ten opzichte van de 520 en de paar extra tientjes meer dan waard. Het toestel kost ongeveer 180 euro.

Nokia Lumia 625
De Lumia 625 heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de 620, maar het scherm is met 4,7 inch een stukje groter. Aan de ene kant heeft dit als voordeel dat je beter games kunt spelen en video"s kunt bekijken. Het nadeel is echter dat het scherm niet zo helder is en wat lastiger in het gebruik.

Wanneer je verslaafd bent aan YouTube is het grotere scherm van de 625 echt iets voor jou. Je haalt het toestel vanaf 200 euro. 

Nokia Lumia 720
De Nokia Lumia 720 is een dunne en aantrekkelijke telefoon met een scherm van 4,3 inch. Het is een degelijke mid-range smartphone. Wanneer je op zoek bent naar een allround Windows Phone, maar geen behoefte hebt aan een lege bankrekening, dan is de 720 een goede keuze. Het toestel is te verkrijgen vanaf 290 euro.

Houd echter in je achterhoofd dat eind februari het Mobile World Congress plaatsvindt en ik verwacht dat Nokia een aantal nieuwe modellen gaat aankondigen. Zowel de 720 als 820 is al wat langer beschikbaar en dus toe aan vernieuwing. Dus tenzij je wanhopig op zoek bent naar iets nieuws, stel ik voor dat je wacht tot bekend is waar Nokia binnenkort mee komt.

Nokia Lumia 820
Net als bij de 720, is de Lumia 820 om dezelfde reden niet meer overal beschikbaar. Als je rondkijkt kun je de dualcore 820 voor ongeveer 250 euro op de kop tikken. Maar ook hier raad ik aan om je geld voorlopig nog even op zak te houden en te wachten tot het verschijnen van nieuwe modellen in deze range.

Nokia Lumia 920
Een tijdje was de 920 het beste wat Lumia te bieden had, tegen een torenhoge prijs. Tegenwoordig is de telefoon wel betaalbaar. Wie een beetje rondkijkt vindt de 920 voor 310 euro. Voor dat bedrag krijg je een prachtig 4,5 inchscherm, een fijne dualcoreprocessor en camera met de fantastische resultaten bij weinig licht.

De 1020 is de moeder van de Lumia"s als het gaat om fotografie, maar als je saldo daarvoor niet toereikend is, is de Lumia 920 een zeer goed alternatief.

Nokia Lumia 925
Verschil tussen de 925 en de rest van de Lumia-familie is de look en feel. Met de metalen randen en de kleuren zwart en wit, voelt het veel meer als een zakelijke telefoon. Het toestel is erg aantrekkelijk en heeft hetzelfde geweldige scherm en fotocamera als de 920. Tel daar een 4G-verbinding bij op voor een supersnelle dataconnectie.

Om een of andere onduidelijke reden is de 925 niet overal even goed verkrijgbaar, maar wie goed zoekt komt het toestel tegen vanaf 410 euro.

Nokia Lumia 1020
De Lumia 1020 focust zich volledig op fotografie. De media was vol lof over de 41 megapixelsensor, waarmee je digitaal kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies. Fysiek en intern is het toestel zo goed als gelijk aan de 920, met uitzondering van de bult aan de achterkant waar de camera zit.

Ik heb een rondreis gemaakt door Italië met deze telefoon op zak en was erg onder de indruk van de kwaliteit en de grote vrijheid om handmatig veranderingen door te voeren in de instellingen. Wie altijd een telefoon en fototoestel bij zich heeft, moet serieus overwegen de 1020 aan te schaffen.

De Lumia 1020 is bij alle providers met abonnement verkrijgbaar. Voor een los toestel moet je in de buidel tasten en 570 euro afrekenen.

Nokia Lumia 1320
De 1320 is een van de twee Nokia Lumia"s die eind vorig jaar gelanceerd is. Deze Windows Phone heeft de laatste updates en is in staat om drie kolommen met tegels weer te geven. Om hier optimaal gebruik van te maken heeft de 1320 een enorm 6 inchscherm met een 720p-resolutie.

Het toestel is net zo groot als de topper 1520, maar de interne specificaties zijn iets naar beneden bijgesteld om tot een redelijk betaalbare prijs te komen. Hoe hoog die is kan ik niet zeggen, want de 1320 is nog niet beschikbaar in België. Wie hier toch graag mee aan de slag wil moet even rondneuzen op internet.

Nokia Lumia 1520
De onbetwiste Lumia-topper op dit moment is zonder twijfel de nieuwe 1520. Hij is niet alleen erg groot met 6 inch, de telefoon heeft ook nog eens een full HD-scherm en een enorm krachtige quadcoreprocessor. De 20 megapixelcamera op de achterkant geeft fraaie resultaten. En uiteraard beschikt de 1520 over een 4G-verbinding.

Het is een indrukwekkende smartphone, maar de grootte zal niet iedereen aanspreken. Maar net zoals de goedkopere 1320, is de 1520 ideaal voor filmfanaten. De extra resolutie en de interne rekenkracht maken deze telefoon uitermate geschikt voor het afspelen van HD-beeldmateriaal. En het spelen van games. 

De 1520 is vanaf eind januari in België verkrijgbaar bij diverse abonnementen. Het toestel heeft een adviesprijs van 699 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business