Nieuws

Microsoft onthult Threshold (Windows 9) in april

Microsoft zal zijn plannen voor Threshold, de codenaam voor wat waarschijnlijk Windows 9 wordt, op de komende Build-conferentie in april onthullen.

Volgens een nieuw bericht van Paul Thurrot, de man achter Windows Supersite, zal Microsoft Threshold waarschijnlijk in de lente van volgend jaar in de winkelrekken liggen. Als Microsoft erin slaagt om zich aan zijn eigen opgelegd schema te houden, zou het meer specifiek april 2015 worden, aldus de bronnen van Thurrot.

Microsoft zal de eerste details over Threshold op de komende Build Conference voor ontwikkelaars in april in San Francisco lossen. Hoe concreet en gedetailleerd een en ander wordt, is nog koffiedik kijken. Het bedrijf zal vooral zijn visie onthullen, weet Thurrot.

[related_article id=”161452″]

Drie mijlpalen
Daarmee zal Microsoft voor het eerst in lange tijd nog eens bijzonderheden over zijn OS publiek maken, iets wat heel wat ontwikkelaars en gebruikers waarschijnlijk ten zeerste zullen appreciëren.

Het team achter Threshold zal waarschijnlijk aankondigen dat de ontwikkeling van Threshold in april van dit jaar zal beginnen en dat er drie mijlpalen gepland zijn, drie testversies dus, alvorens het product in april 2015 klaar is.

Distantiëren van Windows 8
Het bedrijf zou er ook al uit zijn dat het nieuwe OS Windows 9 zal heten, in een poging om zich te distantiëren van het niet bijster succesvolle Windows 8.

De nieuwe Windows-versie zal het Windows OS en Windows Phone OS dichter bij elkaar brengen, zegt Thurrot. De Metro-gebruiksinterface wordt opgepoetst naar versie 2.0.

OS voor drie platformen
Threshold is niet alleen de nieuwe naam van Windows 9, het is een algemene aanduiding voor verschillende producten, net zoals Blue de codenaam was voor Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 en het komende Windows Phone 8.1.

Threshold zal uit updates voor drie verschillende platformen bestaan: Xbox One, Windows en Windows Phone. Deze zullen alle drie bepaalde stukken van het OS met elkaar delen. Of er op Build 2014 ook al over die de Xbox- en Windows Phone-componenten van Threshold zal gepraat worden, is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business