Nieuws

Citrix brengt virtuele Windows naar Apple MacBook

Met DesktopPlayer for Mac kunnen Apple-gebruikers een virtuele Windows-desktop gebruiken, zelfs zonder netwerkverbinding.

De Amerikaanse softwarereus Citrix heeft zijn nieuwe DesktopPlayer for Mac gelanceerd. Met het programma krijgen iMac- en MacBook-gebruikers toegang tot hun virtuele Windows-desktop, zelfs wanneer ze offline zijn.

De nieuwe software mikt vooral op telewerkers die aan hun Windows-omgeving van op kantoor willen. Dat is nu ook mogelijk bij trage, verzadigde of zelfs onbestaande netwerkverbindingen.

Drivers installeren mag
Volgens Citrix kunnen de IT-afdelingen met DesktopPlayer de virtuele Windows-desktops centraal beheren en controleren, zelfs wanneer werknemers hun eigen Apple-apparaten gebruiken.

[related_article id=”160534″]

Met de Personal vDisk-technologie (onderdeel van DesktopPlayer) mogen de gebruikers alle Windows-programma’s van hun dienst installeren en drivers voor printers en andere randapparatuur toevoegen. Dat kan allemaal zonder dat het IT-departement de controle over het basis-image van de Windows-installatie verliest.

BYOD boven
Het is ook mogelijk om lokale virtuele desktops op afstand te vergrendelen of te wissen wanneer een laptop gestolen wordt of verloren geraakt, of wanneer een werknemer het bedrijf verlaat.

Met de nieuwe software speelt Citrix in op de BYOD-trend, waarbij medewerkers almaar vaker op hun eigen apparatuur werken, thuis of op het bedrijf.

Zestien procent in 2016
Volgens het marktonderzoeksbureau Forrester Research zal de verkoop van laptops voor professionele doeleinden stijgen van vijf miljoen in 2014 naar ruim zeven miljoen in 2016. Forrester voorspelt ook dat het aantal laptops dat eigendom is van medewerkers in 2016 zal verdubbelen in ondernemingen.

Een eigen onderzoek van Citrix laat dan weer zien dat bedrijven een fikse stijging verwachten van medewerkers die hun eigen MacBooks meebrengen, van vijf procent vandaag naar zestien procent in 2016.

Snelgroeiende groep Apple-gebruikers
“De populariteit van Apple-producten in bedrijven groeit zienderogen”, zegt Calvin Hsu, vicepresident productmarketing voor desktops en apps bij Citrix. “Ondernemingen zetten desktopvirtualisatie in om een mobiele werkstijl mogelijk te maken, en de diversiteit van apparaten die medewerkers meebrengen onder controle te houden. Met DesktopPlayer kunnen deze organisaties nu een snelgroeiende groep gebruikers aanspreken: mobiele medewerkers die hun virtuele desktop moeten kunnen gebruiken op hun MacBook zonder verbonden te zijn.”

DesktopPlayer is nu beschikbaar als optie bij XenDesktop FlexCast. Een licentie kost ongeveer 335 euro voor vijf gebruikers.

Framehawk overgenomen
Deze week werd ook bekend dat Citrix het bedrijf Framehawk heeft overgenomen. De technologie van Framehawk zal gebruikt worden om virtuele desktops en applicaties beter te gebruiken via draadloze netwerken en mobiele toestellen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business