Nieuws

Apple breekt iPhone-record in China

Vooruitlopend op officiële cijfers verklapt Apple-topman Tim Cook dat zijn bedrijf meer iPhones dan ooit verkoopt in China, nog voor de samenwerking met grootste provider China Mobile.

Vooruitlopend op officiële cijfers verklapt Apple-topman Tim Cook in een interview dat zijn bedrijf in het laatste kwartaal van 2013 meer iPhones dan ooit heeft verkocht in China.

Dit zou betekenen dat er in de laatste drie maanden van vorig jaar meer dan 10,4 miljoen Apple-smartphones aan de man zijn gebracht in China. Want dat was het vorige record, geboekt in het eerste kwartaal van 2012. Dat is een oude telling van analysebureau IDC. Apple rekent Hongkong en Taiwan erbij als het over China spreekt.

[related_article id=”158256″]

Dit nieuwe record geeft aan dat de iPhone populair is onder de Chinezen. Terwijl de grote klapper nog moet komen. Deze week gaat Apples samenwerking met China Mobile van start. China Mobile is China’s grootste mobiele provider met een geschatte 740 miljoen klanten. Er komen dus nog wel een paar iPhones bij in het land, aangezien China Mobile deze vanaf morgen gaat verkopen.

Tim Cook was dan ook in Beijing, waar hij een interview gaf aan CNBC samen met Xi Guohua, de baas van China Mobile, over de deal tussen de twee bedrijven. Bij China Mobile kunnen Chinezen sinds 25 december een nieuwe iPhone voorbestellen. Waarschijnlijk heeft Cook deze voorbestellingen – CNBC spreekt van zo’n 1,2 miljoen exemplaren – al meegerekend; Apple doet dat vaker.

Volgens de jongste officiële cijfers is China momenteel goed voor 15,3% van de totale omzet voor Apple. Cook waagt zich echter niet aan voorspellingen hoe hoog dit percentage zal oplopen. “Dat laat ik aan anderen over”, zegt hij. De deal gaat overigens breder dan alleen voor smartphones, zegt Xi.

De iPhone 5S en 5C worden in China ook al verkocht door twee andere telecombedrijven, China Unicorn en China Telecom.

applechinachina mobileiphoneiphone 5ciphone 5snieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals