Nieuws

Mobistar springt op de kabelmarkt

Mobistar heeft 1,2 miljoen euro neergeteld om binnenkort televisie- en vaste breedbanddiensten te mogen aanbieden via de kabel.

Mobistar kan binnenkort van start gaan met een aanbod van televisie- en vaste breedbanddiensten via de kabel. De operator heeft daarvoor de nodige vergoedingen aan de kabeloperatoren betaald.

Eind vorig jaar werden de laatste hordes genomen voor de openstelling van de Belgische kabelmarkt. Sindsdien kunnen alternatieve operatoren zich aanmelden om hun diensten via de kabel aan te bieden. Mobistar is de eerste operator die van die mogelijkheid gebruik maakt.

[related_article id=”158455″]

Mobistar heeft een initiële bijdrage van twee maal 600.000 euro betaald aan respectievelijk Telenet en Brutélé-Tecteo om de kabel te mogen gebruiken. De twee kabeloperatoren krijgen nu zes maanden de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren om Mobistar toegang te geven tot de kabel.

De telecomoperator komt hiermee tegemoet aan de belofte om door te gaan met een aanbod van eigen televisie- en vaste breedbanddiensten nu de kabel is opengesteld voor alle operatoren die er gebruik van wensen te maken. In mei 2013 was Mobistar gestopt met de verkoop van internet, vaste telefonie en tv aan residentiële klanten omdat de openstelling van de kabel te lang op zich liet wachten. De lancering van een commercieel kabelaanbod is voorzien voor eind 2014

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business