Nieuws

Dropbox is tien miljard dollar waard

De cloudopslagdienst Dropbox heeft nog eens 250 miljoen dollar aan risicokapitaal opgehaald.

Nadat Google vorige week thermostatenbouwer Nest inlijfde voor meer dan drie miljard dollar, lijken ook voor Dropbox de bomen tot in de hemel te groeien. De cloudopslagdienst zou nu op een kleine tien miljard dollar gewaardeerd zijn, meldt The Wall Street Journal.

250 miljoen dollar
Volgens anonieme bronnen heeft het bedrijf alweer 250 miljoen dollar opgehaald bij investeerders in een nieuwe kapitaalronde. In 2011 werd al een gelijkaardig bedrag opgehaald in een zogenaamde Serie B-ronde. Opeenvolgende kapitaaloperaties krijgen een letter naargelang wanneer ze gebeuren. Serie B is meestal voorbehouden voor gevestigde bedrijven die al enkele belangrijke mijlpalen hebben gehaald.

Ook verschillende voorspellingen van marktanalisten doen vermoeden dat de technologiemarkt klaarstaat voor een sterk 2014, zeker wat betreft beursintroducties en overnames.

Wanneer naar de beurs?
Dropbox zelf heeft nog niet aangekondigd wanneer het naar de beurs gaat. De geruchten hierover doen al langer de ronde, maar tot nog toe kwam daar niets concreets uit de bus.

Desondanks heeft ook directeur Drew Houston onlangs bevestigd dat dat plan er wel degelijk is, alleen plakte hij er nog geen tijdstip op.

Met de nieuwe kapitaalronde lijkt Dropbox zichzelf klaar te maken voor zo’n beursgang. Ook het feit dat de strategie recent werd opgepoetst, met meer aandacht voor zakelijke klanten, kan daar op wijzen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business