Nieuws

Facebook kwijnt over drie jaar weg

Volgens twee onderzoekers van de Princeton University is het einde van Facebook in zicht. Het sociale netwerk ziet de komende drie jaar zo'n tachtig procent van zijn gebruikers verdwijnen.

Volgens John Cannarella en Joshua A. Spechler van de Princeton University is het einde van Facebook nabij. Het sociale netwerk is nog niet palliatief, maar het hoogtepunt zouden we wel al gehad hebben.

De twee onderzoekers vergelijken het sociale netwerk met een epidemie. Facebook groeide de afgelopen jaren net zoals een besmettelijke ziekte razendsnel, maar dooft uiteindelijk ook uit. Volgens de twee heren zou zo’n tachtig procent van de Facebook-leden zich in 2017 afgemeld hebben.

“Op een bepaald moment zullen Facebook-leden hun belangstelling voor het netwerk verliezen. Ze zullen er als het ware immuun voor worden”, klinkt het.

De vergelijking met een epidemie is niet onterecht. In 2009, vijf jaar na de lancering van Facebook, was de groei gigantisch. Vandaag telt het sociale netwerk zo’n 1,2 miljard actieve leden. Opvallend is wel dat steeds meer mensen, voornamelijk tieners en studenten, nu al afhaken.

Of het allemaal zo’n vaart zal lopen zoals Cannarella en Spechler voorspellen, kan niemand zeggen. Een vergelijking met het verval van een eerder populair netwerk zoals MySpace is niet helemaal op zijn plaats. Facebook is vandaag immers veel meer dan een sociaal netwerk om statussen of foto’s te delen.

Eigenaar Mark Zuckerberg doet er alles aan om van Facebook een portaalsite te maken, een soort hub voor je onlineleven.Facebook zelf betwitst overigens de analyse van Cannarella en Spechler.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business